Izdavali Albancima i Hrvatima

Bivši rektor Univeziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i njegova desna ruka bivši dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović uhapšeni su danas po nalogu kraljevačkog Tužilaštva za organizovani kriminal, prenosi Espreso.

Njih dvojica uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja među kojima su i malverzacije vezano za diplome koje su izdavali Albancima i državljanima Hrvatske i pribavili višemilionsku korist.

Arsenijević i Čanović uhapšeni su u Kragujevcu i sprovedeni u Kraljevo u Tužilaštvo. Čeka se odluka tužioca o eventualnom pritvoru.

Podsjetimo, bivši rektor kragujevačkog Univerziteta Nebojša Arsenijević povezuje se sa 61 falsifikovanom diplomom od kojih su 45 izdate hrvatskim državljanima, 14 kosovskim Albancima, a na spisku su i dve doktorske disertacije jedna ljekaru u BiH i druga na Kosovu.

Poništene su, potom, 22 diplome Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu medicinskim sestrama iz Hrvatske, kao i 15 diploma doktora nauka, koje su izdate građanima sa Kosova i iz Sjeverne Makedonije.

Na univerzitetu ne postoji nijedan dokaz da su oni upisali doktorske studije, nema podataka o položenim ispitima, nostrifikaciji prethodno stečenih diploma i nema traga o uplaćenom novcu za školovanje. Postoje samo diplome koje su im izdate. Ovo je izjavio rektor Univerziteta u Kragujevcu profesor Nenad Filipović.

Izvor: Espreso