LUTKA KOJA ČEKA, CVIJET I PUSTA PLAŽA!

Na plaži Himara kod Potama, na kojoj je život izgubila Jonada Avdija (7), nakon što ju je ubio čamac kojim je upravljao policajac Arjan Tase dok se kupala sa ocem u moru, ljude su ostavili cvijeće i lutku.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavila novinarka Esmeralda Keta, plaža je pusta, a na ležaljkama i dalje stoje stvari za koje se pretpostavlja da pripadaju porodici nesrećne djevojčice.

- Tužno jutro u Potami danas. Lutka koja čeka djevojčicu da se igra, cvijet, porodična odjeća je i dalje na ležaljkama i plaža je potpuno prazna. Svi su otišli, otišli da spasu djecu jer nismo znali kako da im napravimo sigurno mjesto. Danas smo svi krivi, nevina je postala anđeo, piše ispod objave.

Potreseni tragedijom, turisti su juče ujutro napustili plažu ali i obližnji hotel u znak protesta i solidarnosti sa porodicom koja je izgubila sedmogodišnju ćerku.

Podsjetimo, policajac Arjan Tase uhapšen je zbog sumnje u ubistvo nakon što je gliserom u velikoj brzini udario u sedmogodišnju Jonadu Avdiju i usmrtio je, a potom izašao na kopno i potukao se sa njenim ocem.

Još 15 policajaca koji je trebalo da čuvaju vode u vrijeme incidenta je otpušteno, preneo je “Indipendent”.

Djevojčica (7), porijeklom iz Albanije, igrala se u moru na plaži Himara kod Potama na jugu zemlje, kad ju je udario gliser. Tragičan incident dogodio se u utorak oko 14.00 sati.

Tase, koji je tada bio van dužnosti, uhapšen je, a u međuvremenu su se pojavile slike njegove tuče sa ocem djevojčice Bledarom Avdijom.

Izvor: Blic.rs