Kontrola lokala

Restoran u Njemačkoj zatvoren je nakon što je sedam Albanaca uhvaćeno u radu na crno. U ovom lokalu, prema podacima carine, radilo je na crno petero Albanaca, a vlasnik je zaposlio i još dva radnika, koji nisu bili prijavljeni u socijalnom osiguranju, prenosi Ekonomija onlajn.

Službenici glavne carinarnice u Krefeldu su provjeravali ugostiteljske, građevinske i taksi kompanije u Krefeldu, Netetalu i okrugu Viersen. Provjera je obavljena pod sumnjom za rad na crno i u ovom slučaju su utvrđeni brojni prekršaji.

Kao rezultat kontrole, restoran je zvanično zatvoren nakon što je pronađeno sedam osoba sa statusom ilegalnog lica iz Albanije, koje nisu imale ni boravišnu ni radnu dozvolu. Svi su dostavljeni nadležnoj imigracionoj kancelariji radi daljeg pojašnjenja.

Njih petoro je bilo zaposleno u hotelskom baru, dok su druga dva koja su bila u radnom odnosu kod vlasnika ovog lokala nisu prijavljena na socijalno osiguranje. Protiv vlasnika je pokrenuta istraga zbog kršenja registracije i nezakonitog zapošljavanja stranaca. Pošto vlasnik više nije imao osoblje za kuhinjsko odjeljenje, restoran je morao da se zatvori iste večeri.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online