Premijer Albanije

Albanski premijer Edi Rama pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom najnovihih dešavanja na Kosovu, da ne daje "nikakvo opravdanje pojedinim grupama na sjeveru Kosova", prenosi Reporteri.

"Pozivam predsjednika Srbije da ne daje nikakvo opravdanje pojedinim grupama na sjeveru Kosova, koje se iz svojih razloga protive primjeni sporazuma koji se mora primjeniti i koji je validan da bi dijalogu Kosova i Srbije dao veći kredibilitet", rekao je Rama.

Albanski premijer je naveo da sporazumi dogovoreni sa drugom stranom treba da se sprovode, a ne da se o njima raspravlja.

Rama je na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Španije Pedrom Sancezom, koji se nalazi u posjeti regionu rekao i da Španija i Albanija nemaju isti stav o Kosovu.

"Španija ima drugačiji stav o Kosovu, iz razloga koji su vezani za samu Španiju i koji nemaju nikakve veze sa bilo kakvom vrstom predrasuda prema albanskoj zajednici na Kosovu i njihovim pravima. Međutim, razgovarali smo, još više u kontekstu situacije koja je sinoć imala nerazumnu eskalaciju, budući da je Vlada Kosova dužna da sprovodi sporazume vršeći teritorijalni suverenitet koji proizilazi iz nezavisnosti", rekao je Rama.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri