Predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je najave da će od 1. avgusta na Kosovu početi proces promjena registarskih tablica istakavši da je Kosovo ni iz čega izvukla to pravo, prenosi B92.

"Očigledno je da žele da prave problem. Zabrinut sam i vidjećemo kako će se stvari odvijati", dodao je on.

Vlada Kosova je najavila ranije da će od 1. avgusta početi promjena nelegalnih tablica na RKS.

"Imam pitanje, to je tamo neki aneks Briselskog sporazuma… Ako je to tako, što ukinuste KS tablice? Koga ste pitali? Nikada ništa nije izbilo zbog tablica, ovde je pitanje bezobzirnost jedne strane i njenih pomagača. Ne interesuju njih tablice, vec da nigde ne postoje KM tablice. Kada pričate o reciprocitetu, gdje to piše? Piše u glavi Albina Kurtija i zemalja Kvinte…", naveo je Vučić.

On je primjetio da kada neko želi da uvijek pronađe krivca u Beogradu, to sa lakoćom i poluistinama čini.

"Kada govore o KS i RKS tablicama - čak i da ostavimo po strani da šest tačaka Briselskog sporazuma, koje su suština, o ZSO, ne žele da ispune, vrlo je jednostavno kontrapitanje - a, što ste ukinuli KS tablice i ostavili samo RKS", upitao je Vučić.

Govoreći o reciprocitetu, upitao je po kom osnovu se taj reciprocitet uvodi:

"Gdje to piše, osim u glavi Albina Kurtija i zemalja Kvinte, pošto je za njih Kosovo država, pa da imaju pravo da rade Srbiji, ono što Srbija, kao međunarodno priznata, može da radi njima", ukazao je Vučić.
 
Izvor: Kosovo Online/B92