Reakcija

Građanska inicijativa URA je reagovala na izjavu Mila Đukanovića da će Dritanu Abazoviću suditi birači, sudovi i istorija ukoliko bude vodio politiku koja je protiv interesa Crne Gore navodeći da samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića), koji su promjenili stotinu ideologija, imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan, prenose Vijesti.me.

U saopštenju se navodi da su predsjedniku države Milu Đukanoviću presudili birači u već nekoliko izbornih ciklusa, a sudovi i istorija su i dalje na čekanju.

"Dok preko svojih angažovanih medija iz regiona Đukanović širi netrpeljivost, proizvoljne ocjene i besmislice o ugroženosti države URA i njen lider brinu o onome što je najveći interes države a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazali su iz GP URA.

Poručuju da upravo Đukanović i njemu slični političari najviše koče evropski put Crne Gore, ali i cijelog regiona.

"Zaraženi virusom prošlosti, paranojom i ličnim frustracijama sa kojima u čeljustima nacionalizma, korupcije i kriminala drže cijeli region već decenijama. Samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića), koji su promjenili stotinu ideologija, imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan. Otuda ne čude ocjene Đukanovića koji u Dritanu Abazoviću vidi smetnju za takav sistem vrijednosti i takav društveni kontekst", piše u reagovanju URE.

Dodaju da je uprkos pomenutom diskursu, "koji kako vidimo zdušno i dalje neguje predsjednik države, hraneći njime aveti prošlosti", većinska Crna Gora zagledana u budućnost, a ona je evropska.

"Ta budućnost lišena je konstantnog vraćanja u prošlost zbog koje cijeli region decenijama tapka u mjestu zaostajući za EU", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti.me