Osuda opozicije

Premijer Albanije Edi Rama odgovarajući u parlamentu danas članovima opozicione Demokratske stranke rekao je da su oni zabili "nož u grudi" Kosovu i Hashimu Thaçiju, prenosi Albanian post.

U Skupštini Albanije se trenutno razmatra Nacrt rezolucije protiv izvještaja Dicka Martija o ratnim zločinima OVK na Kosovu i trgovini organima u Albaniji. Ovu Rezoluciju predstavila je Socijalistička partija, sa ciljem da se zatraži poništenje optužnica Specijalnog suda protiv bivših čelnika OVK, među kojima je i Hahim Thaçi.

Rama je poručio demokratskim poslanicima da oni "nemaju poentu vezanu za Kosovo".

"Istorija će pokazati da ste krivi vi, velike ’patriote’“, naglasio je Rama tokom govora.

Šef Vlade Albanije je rekao i da je ovo stara tehnika demokrata, jer svaki put kada imaju unutrašnje probleme pričaju o Kosovu ili sličnim rezolucijama.

"Kad god je došlo do krize koju ste morali da prevaziđete, žrtve Kosova stavljate u sredinu. Koliko ste puta morali da skinete određene probleme sa dnevnog reda, izađete sa izjavama i rezolucijama za Kosovo“, pitao je Rama.

Kako prenosi Albanian post, Rama je upitao demokrate zašto su se baš sada sjetili Srebrenice, i optužio ih je da su "spremni da ekshumiraju i ponovo sahranjuju žrtve rata, samo da bi svijetu saopštili pretpostavku da socijalisti ne žele da sarađuju".

Izvor: Kosovo Online/Albanian post