Ignoriše njihove optužbe

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković u intervjuu za list "Nova" rekla je da je snimkom koji je nedavno objavio potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić uputio poruku Amerikancima - da ignoriše njihove optužbe i sankcije.

U intervjuu za list „Nova“ Trajković je, između ostalog, govorila o video poruci koju je Radoičić nedavno objavio. Potpredsjednik Srpske liste koji je bio osumnjičen za umješanost u ubistvo Olivera Ivanovića i koji se i danas nalazi na potjernici kosovskih vlasti, ali i na crnoj listi SAD, rekao je između ostalog: „Tu sam, a vi znate šta to znači“.

Na pitanje šta znači kad Milan Radoičić kaže „vraćam se na Kosovo“, Trajković je rekla da je to poruka američkoj administraciji i od Milana Radoičića, a paralelno i od srpske države, prenela je Nova.rs.

"Prosto zato što je tu izjavu dao Radoičić, a vidimo da u kontinuitetu predstavnici Vlade Srbije, ali i Aleksandar Vučić kao predsjednik, u najpozitivnijem kontekstu govore o čovjeku koji je stavljen na američku listu ljudi koji su optuženi za kriminal, korupciju, trgovinu drogom i oružjem. Dakle, Vučić, Srpska lista i Radoičić ignorišu ovu odluku i suprotstavljaju se postavljanju Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića na tu listu za najopasniji kriminal u regionu", navela je Trajković.

Izvor: Nova.rs