Nakon snimaka orgijanja u kasarni

Novi šef Britanske vojske otkazao je slanje elitne padobranske jedinice u Bosnu i Hercegovinu i Kosovo nakon objavljivanja videa na kojem se vidi kako padobranci učestvuju u orgijama u vojnoj bazi.

General-pukovnik Andrew Harrison, napisao je u pismu da je general Sir Patrick Sanders "privremeno izgubio povjerenje" u padobransku jedinicu Trećeg bataljona.

Slanje jedinice na Balkan trebalo je početi u septembru i ukupno je trebalo biti razmješteno oko 300 njenih pripadnika.

Sir Patrick je u pismu, do kojeg je došao Telegraph, napisao da je navodno orgijanje bilo dogovorno i da je Kraljevska vojna policija utvrdila da nije počinjen zločin.

Ipak, rekao je da je to "neprihvatljivo, korozivno i štetno za ugled vojske, također se može protumačiti kao ponižavanje žena", prenio je Independent.

- Znam da će jedinica brzo reagirati i vratiti ugled koji zaslužuju - dodao je.

Odranije je poznato da se incident o kojem je riječ odnosi na snimak na kojem se vidi da veći broj elitnih vojnika britanske padobranske jedinice orgijaju sa ženom koja je prokrijumčarena unutar njihove kasarne.

Žena je prokrijumčarena u kasarnu Merville u Colchesteru u Essexu, a jedan vojnik je čak snimljen kako salutira dok je njegov kolrga imao spolni odnos s tom ženom.

Na snimcima se navodno vidi i istovremeni spolni odnos više vojnika sa tom ženom dok ostali stoje sa strane i "navijaju".

Faktor