Profesor Blerim Latifi smatra da to što je zamjenik premijera Besnik Bislimi objavio fotografiju albanskog premijera Edija Rame na skupu u Solunu, na kojoj ga je označio kao "prosrpskog političara", nije slučajnost. On je za ponašanje članova predsjedništva rekao da je infantilno i da nikome ne služi na čast, prenosi Gazeta express.

On je kazao da nijedan Albanac nije mogao da se osjeća dobro nakon objavljivanja te fotografije koja, ističe on, odražava raspoloženje Vlade Kosova prema Rami.

"U tom kontekstu vidim fotografiju Soluna koju je postavio potpredsjednik Vlade. Vidim infantilno ponašanje predsjedništva. Ove foto igre ne služe na čast predsjednici Kosova i bilo kome na Kosovu. Ova distanca i anomalija su sramotne. Ovo nisu neprijatelji. Oni su predstavnici obe države i pripadaju jednom narodu. Ova fotografija je učinila da se mnogi Albanci osjećaju loše. Voleo bih da se to nikada više ne ponovi", rekao je on za T7.

Latifi dodaje i da se ne slaže sa mišljenjem da albanski političari u nisu podržali Kosovo, ističući da čak ni OVK rat ne bi mogao da se desi bez Albanije.

"Devedesetih godina na Kosovu ne bismo mogli da ispalimo nijedan metak bez Albanije", dodao je on.
 
Izvor: Gazeta Express/Kosovoonline