Reakcija

Demokratski savez Kosova poručio je da Kosovo i Albanija nemaju taj luksuz da se dijele već, naprotiv, neophodni su međusobna saradnja i uzajamna pomoć, prenosi Reporteri.

Ova partija reagovala je na fotografiju predsjednice Kosova Vjose Osmani i albanskog premijera Edija Rame, na samitu u Grčkoj, koji sjede jedno pored drugog ali ne komuniciraju.

"Kosovo nema luksuz da se dijeli sa Albanijom. Potrebni su nam međusobna saradnja i uzajamna pomoć. Politički faktor u zemlji treba da razmišlja ne samo o posebnim strategijama za negovanje ove saradnje, već i o detaljima, kao što je vizuelno prikazivanje predstavnika obe zemlje. Znaci međuljudske ozlojeđenosti su loša vijest za nas“, navedeno je u reagovanju.

Građani Kosova, kako smatra LDK, zaslužuju vođstvo koje ispoljava mudrost i toleranciju, a ne lidere koji su okrenuti leđima jedni drugima.

Takođe, regovala je i zamjenica predsednika Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku koja je poručila da su odnosi sa Albanijom dublji i jači od bilo kakvog privremenog neslaganja.

"Edi Rama je premijer kojeg su Albanci birali tri puta zaredom. Lična osjećanja i sklonosti prestaju onog trenutka kada se prihvati državna funkcija. A odnosi sa Albanijom su dublji i jači od bilo kakvog privremenog neslaganja. Možda se ne slažemo sa premijerom Ramom oko jednog pitanja, ali slažemo se u vezi sa 99 drugih“, napisala je ona.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri