Izbori u Srbiji

Shaip Kamberi nije uspio da izbori mjesto u Skupštini Srbije, tako da poslije 15 godina u ovoj Skupštini nema nijednog albanskog poslanika, prenosi Klan Kosova.

Kamberi smatra da je do toga došlo zbog podijele albanskih političkih grupacija, koje ovoga puta nisu uspjele da se okupe i takmiče sa jednom listom.

U Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, juče su po drugi put ponovljeni izbori za poslanike Skupštine Srbije. Zvanični rezultati još nisu saopšteni, ali je Kamberi rekao da je "Koalicija Albanaca Doline" dobila 598 glasova, nedovoljno za njegov reizbor za poslanika. 

U intervjuu za "Specijalno izdanje" Klana Kosova Kamberi je naveo da je Shqiprim Arifi, aktuelni gradonačelnik Preševa, vodio kampanju protiv njega i koalicije koju predvodi.

"Shqiprim Arifi je i u posljednja dva, tri dana pred izbore preko svojih portala vodio negativnu kampanju lično protiv mene i koalicije, ali svako ima svoje izbore. Ja i 'Koalicija Albanaca' smo dobili podršku svih Albanaca, od predsjednika Ilira Mete i premijera Albina Kurtija, što se nikada nije desilo ni u jednom izbornom procesu. Dešava se da u Preševu imamo otpor eventualnom uspjehu Albanaca za predstavljanje (u Skupštini Srbije). Albanski poslanik predstavlja Albance iz Preševske doline a ne politička partija“, naveo je Kamberi.