Povratak Radovana Karadžića u Srbiju

U Srbiji ništa novo! Na naslovnici „Večernjih novosti“, lista kojeg uređuje notorni Milorad Vučelić, nosilac najvećeg odlikovanja Srpske pravoslavne crkve (SPC) i šef propagande, odnosno ratni huškač Slobodana Miloševića, osvanuo je tekst za genocid osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića koji piše o „časti“ (!?!?!?), „krvoločnom NATO-u“, Hitleru, Napoleonu…

To što jedan osuđenik na doživotni zatvor krati Bogu dane pišući pisma, nije neuobičajeno. Urednici i ovdje u Bosni nerijetko dobivaju takve pisanije raznih robijaša koji, naravno, tvrde da su nevini iza rešetaka i da se iza svega uobičajeno krije velika zavjera protiv njih.

No, kada list blizak režimu Aleksandra Vučića, koji se tobože zalaže za dobru saradnju u regiji, za dijalog, i u ime koga Ivica Dačić ovih dana govori da je „Srbija miroljubiva“, list koji je 1986. godine objavio čuveni „Memorandum SANU-a“, na svoju naslovnicu stavi osuđenika koji je najavio i proveo „autostradu pakla i stradanja“, da, dakle, drži lekcije regiji i cijelom demokratskom svijetu, onda to mora biti državna politika i poruka vlasti. Jasno, i dijagnoza.

U istom broju „Večernje novosti“ direktno iz Beograda optužuju Tuzlu da im „soli kolone smrti“, valjda što su se prije 30 godina trznuli ne dozvoliti da njihov grad bude okupiran poput ranije Bijeljine, Zvornika, Višegrada, Foče, ili, kasnije, Srebrenice, Žepe, Bratunca…

Prava slika Srbije

Novinar i advokat Senad Pećanin navodi da je ovo „prava slika današnje Srbije“.

„Ratni zločinac osuđen zbog genocida na doživotni zatvor na naslovnoj strani beogradskih novina, piše autorski tekst o – časti“, ističe Pećanin.
  Mirnes Kovač, novinar i politički analitičar iz Sarajeva, također, dodaje:

“Može li svet danas opstati bez časti?” - pita se ratni zločinac Karadžić. “Ne može bez nekog minimuma. Zato on i jeste u zatvoru,” odgovara mu se iz Bosne!“.
  O čemu zločinac, zapravo, piše?

Tipično dabićevski Karadžić ispostavlja račun svojeg zla NATO-u, i, naravno, priziva nove, još, veće ratove!

Tek što se Balkan malo primirio, nastavljajući sporove na sporednoj pozornici, izbilo je ovo u Ukrajini. I ako se neko pitao zašto je Zapadu bio potreban taj rat u Jugoslaviji, jer rata ne bi ni bilo da ga Zapad nije forsirao, Ukrajina daje odgovor - taj naš "mali" rat bio je potreban baš zbog ovoga, nešto većeg u Ukrajini, kojeg takođe ne bi bilo da ga Zapad nije podstakao agresivnim širenjem NATO“, piše čovjek čije životno djelo jeste genocid, smrt desetine hiljada ljudi čiji životi su uništeni u sistematičnom i dobro osmišljenom zla, te, naravno, priziva nove, još „veći rat“:

„No, kako se god završi u Ukrajini, ništa ne garantuje da je tu kraj i da to nije uvod u još veći rat, oslonjen na presedane stvorene i na Balkanu i u Ukrajini”.

Pita se i zašto su Srbi krivi, i to baš Anglosaksoncima, starim saveznicima?

“Srbe tretiraju kao divljake i nižu rasu. Srbe koji ništa od njihovih strašnih grehova nikad nisu imali. Nismo imali teokratiju, inkviziciju, nismo spaljivali nikoga, a na homoseksualce, kojih ima i uvijek je bilo (sjetimo se, boginja Ištar je pobjesnila što je Gilgameš legao sa Enkiduom umjesto sa njom) kod nas niko nije bjesnio, samo bi se diskretno osmjehivali u susretu sa njima. Uz to, Srbi nisu vodili osvajačke ratove, dok od odbrambenih nisu imali predaha. Takvim Srbima neki zapadni „saveznici“ kroje sudbinu kao i svi neprijatelji u ranijim vjekovima. A kad bi samo saslušali svoje najbolje ljude, izveli bi jedan spasonosni preokret“, dodao je.

Srpski „Drajfus“

Duboko uvjeren u svoju nevinost zalaže se za „oslobađanje desetine srpskih „Drajfusa“ koji na pravdi Boga leže u evropskim zatvorima”.

“To će biti crna mrlja na obrazu Zapada dok je svijeta i vijeka”, zaključuje on.

Ugledni beogradski profesor Nikola Samardžić ukazao je nedavno kako „Večernje novosti“ predstavljaju odraz zvanične politike beogradskog režima.

“Ja bih pre svega pratio izveštavanje Večernjih novosti koje su neformalni bilten Miloševićevog zločinačkog rečima. Milorad Vučelić je bio stub te propagande, i istovremeno je medijsko i misleće uporište Vučićeve vlade. Tu se ništa nije promenilo…”, izjavio je nedavno za Samardžić nedavno portal Radiosarajevo.ba.

Dok Karadžić iz britanskog zatvora dijeli lekcije i priziva nove ratove iz kojeg bi valjda trebao vaskrsnuti u „jedan spasonosni prokret“, samo „kada bismo slušali svoje najbolje ljude“- Sarajevo vodi svoje rasprave, o broju djece koje su ubile upravo te Radovanove snage.

Da je i jedno ubijeno, a nije - sa njim je uništen čitav naš svijet. Njihove ubice su i danas uglavnom na slobodi.