Zahtjev za prijem u SE

Albanski premijer Edi Rama izjavio je, prije nego što je Kosovo podnelo zahtjev za prijem u Savjet Evrope, da Albanija podržava Kosovo, a da je pravo Srbije da "razmišlja potpuno drugačije", prenosi Ekonomija onlajn.

"Srbija svakako ima pravo da razmišlja potpuno drugačije, žao nam je Srbije u ovom slučaju, ali mi ćemo podržati Kosovo", rekao je Rama u intervjuu u Briselu, gdje boravi u zvaničnoj posjeti.

On je naglasio da je Albanija 100 odsto uz Kosovo, kada je riječ o diplomatskom nastupu Kosova u međunarodnoj areni, kao i da je Albanija apsolutna podrška Kosovu na svakom koraku i za sve što povezuje Albaniju, Kosovo i međunarodnu zajednicu.

"O tome se uopšte neće razgovarati. Veoma smo jasni. Nemamo dilemu. Apsolutna smo podrška Kosovu na svakom koraku i za sve što povezuje Albaniju, Kosovo i međunarodnu zajednicu. Dok mi imamo potpuno drugačiji pristup kada je u pitanju normalizacija odnosa, i koji treba da idu korak po korak u ekonomskom smislu, u smislu slobode kretanja i tako dalje", rekao je Rama.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online