Nakon blokiranja izvoza

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice ovih dana, rekao je potpredsjednik GP URA Goran Đurović, prenosi crnogorski portal CDM.

Đurović je rekao da se mora pokazati odgovornost i naći rješenje zbog situacije uzrokovane agresijom Rusije.

"Moramo komunicirati sa tržištima od kojih možemo da uvezemo osnovne životne namirnice u Crnu Goru. Potpredsjednik Vlade komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice ovih dana”, rekao je Đurović u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je pitao Đurovića "kako je Abazović komunicirao i ko mu je dao nalog".

"Zašto treba nalog da se spasi država. Radi se ozbiljno na tome da se obezbjede osnovne životne namirnice", kazao je Đurović.

Naveo je da se nada da će nadležni organi u Srbiji "odblokirati te količine i da ćemo imati određene zalihe za naredni period".

"Nema panike, građani Crne Gore su u prethodnim godinama izdržali sve i svašta. Ne treba dizati paniku, naći će se mehanizam da se životne namirnice obezbijede u dovoljnoj količini", poručio je Đurović.