Važi pet godina

Parlament Sjeverne Makedonije ratifikovao je Sporazom sa Kosovom za saradnju u turizmu, potpisan u Skoplju septembra 2021. godine, prenosi N1.

To je saopštio ministar ekonomije Sjeverne Makedonije Kreshnik Bekteshi, navodeći da će taj sporazum važiti narednih pet godina i da će "doprineti razvoju odnosa u oblasti turizma između dvije zemlje".

"Naše dvije zemlje će preduzeti sve neophodne mjere za unapređenje i podršku razvoju turističkih odnosa, unapređenje turističkog prometa podrškom turističkim agencijama i drugim strukturama i organizacijama koje rade u oblasti turizma", rekao je Bekteshi, prenosi N1 pozivajući se na agenciju Beta.

Prema njegovim riječima, taj dokument će stvoriti povoljne uslove za investicije u turizam, kao i mogućnost za razmjenu iskustava u stručnom osposobljavanju kadrova turističke industrije iz drugih zemalja.

"Ratifikacijom Sporazuma za saradnju u turizmu biće podstaknuta i realizacija ciljeva dvije zemlje, a ujedno će se podržati i regionalne turističke integracije", istakao je Bekteshi.

Izvor: N1 Info