Ruska platforma

Bivši ministar spoljnih poslova Enver Hoxhaj kaže da je Kosovo "prva linija ruske agresivne kampanje na Balkanu" i da kosovska vlast mora svakodnevno da reaguje "kako bi prekinuli rusku laž". On je naglasio da je Srbija sazvala sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost da “podrži Ruse u njihovoj borbi protiv Kosova ili da bude ruska platforma na Balkanu protiv Kosova".

Hoxhaj je na Facebooku napisao da je Kosovo tokom prošle nedjelje tri puta pogođeno ruskom propagandom, da je dio ruske propagandne bitke u vezi sa Ukrajinom, a da na sve to Vlada Kosova ne reaguje na adekvatan način.

"Rusija je spremna da započne još jedan rat protiv Ukrajine. Kosovo je prva linija ruske agresivne kampanje na Balkanu, u kojoj je samo tokom prošle sedmice Kosovo pogođeno direktno tri puta! Ranije ove nedjelje Putin je optužio NATO za bombardovanje Srbije, ali dobio je odgovor kancelara Scholza koji mu je poručio da je NATO zaustavio srpski genocid na Kosovu! Lavrov je krajem prošle nedjelje optužio Albaniju i Kosovo da regrutuju plaćenike za rat u Ukrajini! Na kraju je i još jedan proruski francuski poslanik nešto slagao protiv Kosova", naveo je Hoxhaj.

Kaže da će Rusija i Srbija biti još agresivnije na Balkanu, a posebno protiv Kosova na svakom međunarodnom forumu i u mnogim zapadnim medijima i šire, ako kriza oko Ukrajine eksalira.

Hoxhaj je rekao i da se od početka krize u Ukrajini i “ruskih udara na Kosovo” nikada nije sastao Savjet za nacionalnu bezbjednost na Kosovu i naveo da je Srbija sazvala svoj Savjet za nacionalnu bezbjednost da “podrži Ruse u njihovoj borbi protiv Kosova ili da bude ruska platforma na Balkanu protiv Kosova”.

"Vlada Kosova ne uspjeva da se suprotstavi Rusiji jer objava na Twitteru nije dovoljna kao ad-hok reakcija niti izjava za naše medije da nas ubjede da se nešto dešava", naveo je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online