Javnost na Kosovu zatrovana lažima

Predsjednik Alijanse za Albance Zijadin Sela rekao je da je javnost na Kosovu zatrovana lažima, kada je riječ o situaciji u Sjevernoj Makedoniji, prenosi Koha.

Sela je istakao da je "Otvoreni Balkan" de programa nove sjevernomakedosnke vlade, za koji su glasale i albanske stranke.

Prema njegovim riječima, u očima Srbije ovo je samo zaobilaznica priznanja nezavisnosti Kosova i upitao kakva je poruka Evropi, kada Albanci prihvate tu inicijativu.

Sela je dodao i da su Albanci na prošlim lokalnim izborima imali saradnju sa VRMO u nekoliko opština i da je njegova stranka imala ponudu za Uniju za integraciju. Međutim, kako dodaje, na tu ponudu je odgovoreno najavom koalicije Aljija Ahmetija i Zorana Zaeva.

"Sve dok sam ja predsjednik političkog subjekta, nijedan makedonski politički subjekt neće imati udobnost da bude siguran na svojim pozicijama i da ima neograničenu moć. Imam obaveze prema građanima Albanije. Osvojili smo tri opštine. Pobjedili smo i u Debru, ali su nam glasovi pokradeni", rekao je Sela.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore