Policijski službenici u Skoplju presjekli su danas međunarodni kanal za transport droge sa Kosova u Sjevernu Makedoniju, zaplenivši pritom oko 200 kilograma marihuane u vrijednosti od oko 600.000 eura. Uhapšeno je šest osumnjičenih, među kojima su oni sa Kosova i iz Sjeverne Makedonije.

MUP Sjeverne Makedonije saopštio je da su policijski službenici na magistralnom putu „Prijateljstvo“, prilikom pregleda vozila „Opel Zafira“ skopskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I.P. (51) iz Skoplja, pronašli kofere u kojima se nalazilo 55 paketa sa marihuanom.

Ujedno, prilikom kontrole putničkog vozila „BMW“ pronađene su kese sa ukupno 116 paketa marihuane skopskih registarskih tablica kojim je upravljao B. R. (30) iz Skoplja.

MUP Sjeverne Makedonije dodaje da su kod benzinske pumpe zaustavljena dva putnička vozila – mercedes strumičkih tablica kojim je upravljao O. A. (36) iz Skoplja i J. L. sa Kosova, i mini kuper skopskih tablica u kojem su bile dvije osobe iz Skoplja.

Iz policije poručuju da su oni bili angažovani da obezbjede prevoz droge.

Policija je ujedno izvršila pretres kuće u kojoj je pronađena kesa sa 29 paketa marihuane, kao i oružje i municija.

Pronađen je i BMW koji je, kako navode, dovežen sa Kosova bez odgovarajuće dokumentacije, a koji je potom zaplenila carina.

Protiv osumnjičenih će danas biti podneta krivična prijava.