Lakoća kretanja

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Bledar Çuçi rekao je da će se prije naredne ljetnje sezone saobraćaj između Kosova i Albanije odvijati bez zaustavljanja na granici, prenosi Gazeta express.

Çuçi je rekao da je sa svojim kosovskim kolegom Xhelalom Sveçlom dogovorio da bude instaliran sistem kamera na granici i da automobili prolaze bez zaustavljanja.

"S druge strane, ovo nije dio sporazuma, ali smo na zahtjev premijera Albanije i Kosova preduzeli mjere i nećemo čekati ljetnju sezonu, posebno na glavnom prelazu između naših zemalja, dogovorili smo se sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova da postavimo sistem kamera na granici i da se saobraćaj odvija bez zaustavljanja, a kamere će sve snimati u smislu identiteta automobila koji prolazi uz očitavanje registarskih tablica i sve će biti automatsko bez potrebe za zaustavljanjem na granici uopšte. Napravili smo i plan rada i to će biti gotovo mnogo prije početka sezone", rekao je Çuçi.

Kaže da i da tokom predstojećeg vikenda novembarskih praznika neće biti kontrole na prijelazima između Kosova i Albanije.

"Dali smo nalog da tokom praznika 28. novembra nema kontrola i prepreka u saobraćaju. Vjerujem da smo na dobrom putu da doživimo lakoću kretanja, da se ne shvati kao da smo dvije različite zemlje", rekao je Çuçi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express