Greška u bolnici

Bugarska televizija BNT saopštila je da je riješena misterija oko osmog putnika, koji se prethodnih dana pominjao među preživjelima u tragičnoj nesreći na autoputu Struma u Bugarskoj, prenosi Reporteri.

Prema njihovim navodima, greška se dogodila u bolnici "Pirogov", jer je došlo do neslaganja između spiska povređenih u nesreći i spiska učesnika putovanja makedonskog turističkog preduzeća.

Osoba koja je pominjala Shadija Naufa al Saleha koji je uvršten na listu putnika koju je bolnica predstavila, reagovao je lično na televiziji objašnjavajući da nema nikakve veze sa nesrećom.

„On je bugarski državljanin i u subotu je primljen na odjeljenje traume u bolnici Pirogov zbog preloma ruke. Tada se ispostavlja da je u klinici pogrešno upisan u spisak povređenih u nesreći. Saleh je već pušten iz bolnice“, javio je BNT.

Zabuna je nastala nakon što je bugarsko javno tužilaštvo na konferenciji za novinare saopštilo da su 44 tijela izvađena iz autobusa, a da je osam putnika preživjelo. Ranije je saopšteno da je u nesreći poginulo 45 putnika.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri