Tragedija

Nakon zvaničnih podataka koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo, a koji se odnose na autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća "Besa Trans BTB" koje je izgorelo u Bugarskoj, Ministarstvo saobraćaja i veza je potvrdilo da predmetno vozilo nije licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi Reporteri.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", te da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

„U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firma „Besa Trans BTB-u se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti", navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i veza.

Firma se obavezuje da odmah deponuje licencu za međunarodni prevoz putnika i sertifikate o licenci za međunarodni prevoz putnika kod Ministarstva saobraćaja i veza.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sjednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".

Izvor: Kosovo Online/Reporteri