Nakon saobraćajne nesreće

Ministarstvo saobraćaja pokrenulo je postupak za oduzimanje dozvole prevozniku „Besa trans“, nakon nesreće njihovog autobusa u Bugarskoj u kojoj je poginulo 46 putnika, saopštio je ministar saobraćaja Sjeverne Makedonije Blagoje Bočvarski, prenosi Tanjug.

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ministarstva, prema do sada dobijenim informacijama, ovaj prevoznik obavljao je međunarodni prevoz sa dozvolom, ali ne i za konkretno vozilo, prenosi TV Telma.

“Prevoznik nije prijavio izgorelo vozilo u skladu sa članom 11 stav 5 Zakona o drumskom saobraćaju i stoga se ono ne nalazi u elektronskoj bazi podataka Ministarstva saobraćaja i veza", rekao je Bočvarski.

Izražavajući žaljenje zbog stradalih u autobuskoj nesreći, Bočvarski je istakao da Ministarstvo saobraćaja i veza u saradnji sa drugim državnim institucijama i bugarskim vlastima radi na utvrđivanju svih uzroka nesreće.

Vlada je na sjednici zadužila Državnu saobraćajnu inspekciju da sprovede vanredni inspekcijski nadzor.

U saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, u 3 časa ujutru, zapalio se autobus “Besa transa” sa sjevernomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula. U nesreći je poginulo 46 putnika, a sedam je povređeno.