Premijer Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti je na današnoj press konferenciji rekao da je glavno pitanje sastanaka koji se održavaju u Briselu pitanje nestalih i raseljenih osoba.

„Razgovori koji se vode između dva glavna pregovarača u Briselu će se sigurno fokusirati na pitanje nestalih, nasilno raseljenih jer je to pitanje koje ne čeka, jer je anksioznost članova porodice veća od njihove tuge i bez finalnog sporazuma pitanje nestalih i nasilno raseljenih neće biti konačno. Neću da prejudiciram o konkretnim rezultatima, i ne samo zato što nisam tamo", rekao je Kurti.

On je istakao da će od toga koliko dobro bude pripremljen ovaj sastanak zavisiti i najavljeni sastanak između njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Najavljeni sastanak sa predsjednikom Srbije zavisiće i od toga kako će teći ova nedjelja razgovora u Briselu, s jedne strane, a s druge strane koliko ćemo bolje stići do našeg trećeg sastanka."

Premijer je dodao da je Kosovo uvijek redovno pokazivalo spremnost za principijelan dijalog sa Srbijom.

„Redovno smo pokazivali spremnost za principijelan dijalog koji koristi građanima, a ne političarima, da političari služe, a ne da imaju koristi, i da je u srcu konačnog sporazuma međusobno priznanje."

Izvor: Kosovo online/Klan Kosova