Premijer Albanije

Premijer Albanije Edi Rama je povodom stava Kosova po pitanju „Otvorenog Balkana“ i odbijanja da učestvuje u toj inicijativi izjavio da takav pristup ne vodi nikuda, prenosi Gazeta Express.

Rama je u intervjuu za „News24” istakao da premijer Kosova Albin Kurti ima drugačiji pristup u vezi inicijative „Otvoreni Balkan“ koji bi, kako je naveo, doprineo rješavanju problema između Kosova i Srbije.

„Mislim da je kosovski pristup, tačnije kreatora politike i donosioca odluka na Kosovu, duboko drugačiji. To je njihovo pravo, ali sa druge strane sam ubjeđen da je ova inicijativa potreba, ali i pristup u funkciji oslobađanja mnogih zatvorenih potencijala ovog regiona i olakšanje dijaloga i konačnog rješavanja kosovskog pitanja“, rekao je Rama.

Dodao je da ne želi da ulazi u polemiku sa Kurtijem, ali da njegov pristup Kosovo nikuda ne vodi.

„Albin ima svoju viziju. Želim najbolje Kosovu i zato ne mogu, a da ne kažem da je dosadašnji pristup predodređen da propadne i koji Kosovo ne vodi nikuda. Kosovo je već nekoliko godina pozitivan, pouzdan i poželjni partner albanskih saveznika. Ovakav pristup nije pozitivna stvar“, rekao je Rama.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express