Hrvatski ministar otkrio

“Čak ste bez mog znanja i odobrenja namjeravali poslati vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu pa smo skandal izbjegli u posljednji trenutak”, ispričao je ministar.

Nakon jučerašnjeg incidenta, kada je Milanović kao osvetu za penzionisanje jednog sebi dragog brigadira, iskoristio ovlasti vrhovnog komandanta i ministru odbrane Mariju Banožiću zabranio obraćanje na zakletvi vojnika u kasarni u Požegi, iznervirani ministar je za Jutarnji list ispričao cijeli niz eskapada predsjednika i njegovog “protežea” načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Banožić je od Hranja, zbog toga jer je poslušao Milanovića i njemu zabranio govoriti, zatražio ostavku, a kao jedan od ranijih grijehova naveo i slanje vojske preko granice u BiH, javlja zagrebački Jutarnji list.

Nije poznato kada se to trebalo dogoditi

“Čak ste bez mog znanja i odobrenja namjeravali poslati vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu pa smo skandal izbjegli u posljednji trenutak”, ispričao je bijesni ministar šta je sve ranije spočitao admiralu.

Ostalo je nejasno kad se to trebalo dogoditi te da li je povezano s migrantskom krizom ili nečim drugim.

Hranj je u martu 2020. postao načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske, a mandat mu je dosad obilježen skandalom da je na Milanovićev potez odlazio na zabave koje je organizirao, u više afera procesuirani, Dragan Kovačević.

IZVOR: AGENCIJE