Pas laje na Alekandara Vulina

Videosnimak ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina na kojeg laje policijski pas obilježio je dan na društvenim mrežama u regionu.

Vulin je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom jučer bio u obilasku srpsko-mađarske patrole na graničnom prijelazu Horgoš-Reske.

Prilikom obilaska Vulin i Pinter su u jednom momentu došli do mađarskih policajaca koji su stajali sa mirnim i treniranim policijskim psom, međutim pas je odmah počeo da laje na srpskog ministra. Sve je zanimljivije, ako se uzme u obzir da je pas sve vrijeme bio miran i lajao je isključivo na ministra policije Vulina. Šta se ovom psu toliko nije svidjelo kod njega nije poznato, ali svakako da je prizor zanimljiv i indikativan.

U komentarima na ovaj snimak koji korisnici društvenih mreža masovno dijele, ljudi su uglavnom na strani psa. Neki od komentara su da "Pas nikad ne griješi", "Pametna glavica. Dobro obučen pas" i slično dok su drugi ukazali na to da je ovakvo ponašanje istreniranog policijskog psa odličan povod da se Vulinu pretresu džepovi.