Zapadnobalkanski samit 2021.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi u Skoplju, gdje će se danas održati drugi po redu Zapadnobalkanski samit 2021. godine, pod nazivom „Promovisanje inkluzivnosti i solidarnosti u Evropi", na kome učestvuje i premijer Kosova Albin Kurti, prenosi Danas.

Abazović se, kako je saopšteno iz Vlade, sinoć u Skoplju susreo sa premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim, tokom koktela koji je za goste priredio "Ekonomist Ivents", kao organizator događaja.

"Na prvoj panel diskusiji Samita, pored domaćina premijera Zaeva, učestvovaće još i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, premijer Kosova Albin Kurti i zamjenik premijera Albanije Arben Ahmetaj", navode iz Vlade Crne Gore.

U fokusu samita, koji organizuje "Ekonomist Ivents", biće jačanje stabilnosti i saradnje u regionu, ubrzana integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i prioriteti regiona u post-kovid periodu, saopšteno je iz Vlade.

Na samitu u Skoplju, koji se održava na premijerskom i ministarskom nivou, između ostalih, učestvovaće i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabriel Escobar, saopšteno je ranije.

Pored učešća na Samitu, Abazović će u Skoplju imati nekoliko bilateralnih susreta i sastanaka sa predstavnicima iz privrednog sektora.

Izvor: Kosovo Online/Danas