Ultimatum KFOR-u

Ukoliko NATO u roku od 24 sata ne zaštiti Srbe na Kosovu kojima prijeti pogrom poslije najnovijeg upada specijalaca ROSU na sjever Kosova i ranjavanja jednog Srbina u Zvečanu, to će učiniti Vojska Srbije, saznaje Informer.rs.

Posijle dramatičnih scena u Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima srbijanskog naroda na Kosovu.

Kako Informer saznaje, predsjednik Srbije i Vlada, donijet će danas odluku da ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srbijansko stanovništvo na Kosovu, to učini Vojska Srbije.

Predsjednik Vučić je stigao u garnizon Vojske Srbije u Raški, gdje je obišao vojnike, a zatim će obići i jedinice Žandarmerije u toj oblasti.

Podsjetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink 26. septembra, već govorio o takvoj mogućnosti.

Predsjednik je dodao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovo i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

"Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova zbog Kumanovskog sporazuma", rekao je Vučić.