Pripadnici MUP-a Srbije, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa PU za grad Beograd uhapsili su D.Č. (1980) koji se tereti da je organizovao proizvodnju mlevenog "plazma" keksa, posluživši se tuđim imenom i žigom.

Kako navode iz MUP-a Srbije, osumnjičenom se stavlja na teret krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

Sumnja se da je D. Č u dužem vremenskom periodu, u Beogradu, a u nameri da obmane kupce, organizovao proizvodnju ovog mlevenog keksa.

Policija je na više lokacija u glavnom gradu Srbije pronašla u prodaji u manjim prodavnicama falsifikovan proizvod mlevene "plazme" u pakovanju od 300 grama, a daljim radom i ilegalni pogon za proizvodnju ovog falsifikovanog proizvoda čiji je vlasnik osumnjičeni.

U pogonu je, dodaju iz policije, pronađena linija za punjenje ambalaže, štampač za štampanje na ambalaži, veća količina folije, odštampana kartonska pakovanja, kao i rinfuzni mleveni keks.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U akciji su učestvovali i službenici policijskih uprava u Smederevu, Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu i Pančevu.

Oni su, kako se navode u saopštenju, u maloprodajnim objektima na teritoriji ovih policijskih uprava pronašli veću količinu falsifikovanih proizvoda koji su privremeno oduzeti.

MUP Srbije najavljuje preduzimanje daljih mera i radnji u cilju utvrđivanja odgovornosti ovih osoba, i u skladu sa tim, protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti podnete krivične prijave.