Ukradeno im 20.000 eura

Petočlana porodica Mrasori sa Kosova doživjela je užas na putu za Švicarsku. U Hrvatskoj su se zaustavili na javnom parkingu, a tada su ih napala tri maskirana napadača, prenosi Reporteri.

Porodica sa troje maloljetne djece se vraćala sa godišnjeg odmor za Švicarsku. Prema njihovim riječima, lopovi su im na stajalištu kod benzinske pumpe u blizini Slavonskog Broda, prvo isjekli gume, pa zatim razbili staklo na automobilu.

"Lopovi su nas probudili i tražili su da im damo novac i nakit. Borili smo se sa njima. Pored žene i troje djece nisam uspio da se izborim. Dao sam im sav novac i nakit koji vrijedi oko 20.000 eura", kaže najstariji Mrasori.

On dodaje da je policija došla na mjesto zločina, ali u stanici im nisu dali nikakvu nadu da će lopovi biti uhvaćeni, niti da će slučaj biti riješen.

Kako piše Reporteri, porodica Mrasori se vratila u Švicarsku potpuno istraumirana bez nade da će im novac i stvari ikada biti vraćeni. Oni pozivaju sve emigrante koji prolaze kroz Hrvatsku da paze da ne nalete na lopove.

"Umreću i neću zaboraviti. Neka se svi čuvaju. Kao što se to dogodilo nama, može se dogoditi bilo kome", rekli su Mrasori.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri