Tražio sam pomoć Albanije

Gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi posjetio je jučer Tiranu gdje se sastao sa predsednikom Albanije Ilirom Metom, ali i liderom Demokratske stranke Lulzimom Bashom, prenosi Ora news.

Arifi je rekao da je sagovornike upoznao sa problemima i izazovima sa kojima se suočavaju Albanci na jugu Srbije.

"Govorio sam im kako se Srbija ponaša prema Albancima iz Preševske doline, kako se koristi metodom etničkog čišćenja. Tražili smo pomoć albanske države. Mislim i jako se nadam da će Albanci jednog dana živjeti zajedno u ujedinjenoj Evropi " rekao je Arifi nakon sastanka sa Bashom.

Lider Demokratske stranke Lulzim Basha je rekao da je ta partija obećala da će učiniti sve da stavi tačku na ovaj "nemar aktuelne vlasti prema ustavnim obavezama koje ima svaka albanska vlada i da će pružiti svu neophodnu političku i finansijsku podršku Albancima Preševske doline".

Basha je kritikovao premijera Edija Ramu i podsjetio da je na "skopskom sastanku ćutao o građanima o kojima ima ustavnu obavezu da se brine".

"Ne znam koliko vremena Edi Rama posvećuje ovom problemu, dok razgovara sa svojim prijateljem Vučićem, ako je znao, dobro je čuvao tajnu", zaključio je Basha.

Izvor: Kosovo Online/Ora News