Krivični postupak

Vozaču autobusa, sa Kosova, za kojeg se sumnja da je izazvao nesreću u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj određen je pritvor od mjesec dana zbog rizika od biježanja, prenosi Reporteri.

„On je državljanin Republike Kosovo, Hrvatska ima nekoliko sporazuma sa Kosovom, ali nema sporazuma o izručenju njegovih građana protiv kojih je u toku krivični postupak“, rekao je novinarima istražni sudija Mile Soldo, prenosi Index.hr.

Dodao je da će se postupak, protiv vozača, odvijati u Hrvatskoj, ali da postoji mogućnost da se odvija i na Kosovu, jer postoji takav sporazum između Hrvatske i Kosova.

„Takav prijedlog mora doći od države. Državni pravobranilac je najavio da će predložiti saslušanje nekih svjedoka koji su bili u autobusu, pa će danas biti održano još jedno ročište", dodao je Soldo.

Vozač (52) autobusa, kosovskih registarskih oznaka, koji je upravljao vozilom kada je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je usljed posljedica povreda preminulo 10 osoba, baranio se ćutanjem tokom ispitivanja u Okružnom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri