NESREĆA U HRVATSKOJ

U tragediji i prevrtanju autobusa na autoputu kod Slavonskog Broda jučer je poginulo deset osoba koje su putovale iz Frankfurta na Kosovo.

Gezim Kasapolli, izvanredni i opunomoćeni ambasador Kosova, došao je u bolnicu u Slavonskom Brodu te istaknuo da se radi o kosovskom autoprijevozniku.

- To su svi naši ljudi koji rade u Njemačkoj i koji su došli na odmor na Kosovo - otkrio je.

Kako saznaje 24sata, vozači autobusa su se odmarali poslije Bregane pola sata te su se potom zamijenili. Pretpostavlja se da je nesreći kumovao umor vozača. Među poginulima je i "drugi" vozač, koji u tom trenutku nije vozio autobus.

Putnička agencija "Deva Tours" je organizirala putovanje na relaciji Njemačka-Kosovo-Albanija. Njeno sjedište se nalazi u Frankfurtu. Novinar 24sata razgovarao je s vlasnikom agencije koji je rekao da je na putu i da ne može ništa komentirati.

Na pitanje zna li da je poginulo najmanje deset putnika, postao je vrlo neugodan.

- Otkuda vama to, otkuda? - upitao je vlasnik agencije na što su novinari 24sata rekli da su to službeni podaci policije. "Ne znam ja ništa, nemam nikakve informacije. Vi pazite kakve ćete informacije objavljivati, budite svjesni što radite", odgovorio je i poklopio slušalicu.