Gruda i Pučić kod Hadžifejzovića uzburkali duhove...

Rizhad Gruda, bivši političar i Mensur Pučić, književnik, gostovali su u programu Face televizije.

Pučić: Zajedno imamo 160 godina!

Gruda: Na pragu smo afirmacije bošnjačkog nacionalnog bića! Danas Bošnjaci mogu reći da imaju svoje „JA“, da su ponosan i častan narod! Bošnjački put je put Golgote i Tantalovih muka! Psovali su nam i tursku i albansku i muslimansku majku! Malo se zna o doprinosu Bošnjaka u SFRJ! Nametnut im je kompleks da čuvaju hatar drugima i ne kažu ono što misle! Istaknuti Bošnjaci u svijetu su iz Sandžaka! Imamo 145 doktora nauka! Trebalo je mnogo vremena da se aktivira sandžačko i bh. pitanje! Danas postoji sandžački lobi u Washingtonu!

Pučić: Uspio sam da spasim od zaborava staru sjeničku čaršiju kroz svoje priče! Opisao sam bombardovanje Sjenice! Otac mi je poginuo tokom bombardovanja u svome dućanu! Bio je to „poklon“ saveznika! Saznao sam sve o ljudima koji su mi ubili oca! Nakon bombardovanja Pazara, najveći problem je bio kako ukopati mejtove!
 
Gruda: Sandžaklijama više nije problem uspostaviti diplomatske odnose! Problem je u zastoju i nazadovanju! Imamo jak potencijal koji ne koristimo! Beograd neće riješavati probleme u Sandžaku! Postoje mostovi, samo trebaju delegacije! Politikom ne može svako da se bavi! U Sandžaku su puhali razni vjetrovi! Ako se do sada nismo naučili kako treba, kada ćemo?! Sandžak ima mnogo toga da ponudi! Sandžak je novi Majdan! Treba nam infrastruktura i da se ne traži reket! Ljudi su kvarljiva roba! Kapital je najbolje ubrizgati u svoj zavičaj! Čovjek bez zavičaja je nula!

Pučić: Da bi se „Sjeničke priče“ udale napisao sam „Pazarske priče“!

Pogledajte video.