Traži se reakcija

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova traži od NATO, Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da reaguje povodom hapšenja bjeloruskog novinara Romana Protaševiča, obrazlažući zahtjev da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin postaje sve agresivniji, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U dva odvojena posta na Twitteru, Ministarstvo spoljnih poslova Kosova optužilo je predsjednike Rusije i Srbije za "agresivnost".

"U Evropi je uobičajeno gledište da Rusija pod predsjednikom Putinom postaje sve agresivnija u spoljnoj politici i da očigledno računa na slab Zapad. Takođe je uobičajena analiza na Zapadu da bez Putinovog pristanka ne bi bilo napada Bjelorusije na civilni avion", piše u prvom postu o aktuelnoj situaciji u Bjelorusiji.

U drugom postu, Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je zabrinutost i zbog Srbije.

"Sve je veća zabrinutost i zbog sve agresivnije Srbije, takođe. Srbija je dobila dodatnih 30 tenkova i 30 vojnih nosača iz Rusije. Retorika predsjednika Vučića je neprijateljska. NATO, SAD I EU moraju preduzeti mjere da zaštite i odbrane svoje saveznike. Kosovo je spremno da radi sa SAD i EU", napisano je u drugom postu Ministarstva spoljnih poslova Kosova.
  Izvor: Kosovo Online