Dobra i loša organizacija

Poslije velike gužve ispred hale "1.oktobar“ u Prištini, gdje se danas obavlja vakcinacija građana starijih od 65 godina, koja je prerasla i u nerede, još uvijek nije reagovao premijer Albin Kurti, prenosi Gazeta Express, navodeći primjer dobro organizovane vakcinacije u Albaniji.

Ministarstvo na čelu sa Arbenom Vitiom, reagovalo je tako što je u saopštenju navelo da je do gužve došlo zbog građana iz drugih opština koji su došli da se vakcinišu u Prištini, i da se u hali mogu vakcinisati samo stanovnici opštine Priština.

Premijer Albin Kurti nije rekao ni riječ o gužvi koja preti masovnom širenju virusa kovid-19, jer se tamo zbog loše organizacije nalazi veliki brojh ljudi ne poštuju se preventivne mjere.

Gazeta express navodi da je slika vakcinacije u Albaniji  sasvim drugačija, koja je pored toga što je uspjela da obezbjedi veliki broj vakcina, vakcinisala i preko pola miliona stanovništva.

U centrima za vakcinaciju u Tirani vidi se kako svi oni koji idu na vakcinaciju čekaju u organizovanom redu, sjedeći u stolicama i poštujući fizičku distancu.

Do sada su na Kosovo vakcine stizale samo kao donacije iz programa Covax i zemalja EU, jer vlada još uvijek nije uspjela da ih kupi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express