Novinarka Kimete Berisha reagovala je na čestitku koju je Socijalističkoj partiji uputila predsjednica Kosova Vjosa Osmani povodom izborne pobjede u Albaniji u kojoj nije pomenula lidera te partije i premijera Edija Ramu.

Kimete Berisha navodi da je "Albanija vakcinisala pola miliona Albanaca, a predsjednica Kosova Vjosa Osmani u čestitki upućenoj povodom izborne pobjede ne pominje ime Edija Rame, gotovo kao da ima političkog suparnika."

"Kada se ne pominje nečije ime to znači da ga mrzite. Zvanično ga mrzi, u ime Kosova! Javno izražavanje mržnje i prezira veliki je amaterizam, to je poraz! Edi Rama je daleko iznad vas", istakla je Berisha.

Berisha je naglasila da je Osmani učestvovala u odbijanju vakcina za građane Kosova, jer ih je poklonio politički rival.

"Pored kineskih vakcina, odbili ste pomoć Edija Rame u vezi sa vakcinama. Jer ste postali 'veliki'! Došao je dan za izbor i odbijanje! Između života i smrti, zbog  bijesa prema Ediju Rami, vi ste izabrali smrt. Smrt Albanaca od koronairusa za vas je prihvatljivija od vakcine 'političkog rivala'. Zapamtite da niste sami postali 'velik', već su vas birači stvorili. P.S. Imamo Vas za predsjednicu onostranog života, jer se ne bavite živima", navela je Berisha.



Izvor: Kosovo Online