Ambasador Kosova u Tirani

Ambasador Kosova u Tirani Nait Hasani izjavio je pomno pratio tamošnju predizbornu kampanju i da će izbori zakazani za 25. april biti test za Albaniju, prenosi Ekonomija onlajn.

"Naša diplomatska misija kontinuirano prati od početka predizbornu kampanju u Albaniji, odnose političkih partija koje su se kandidovale za albanski parlament. Za nas je to novo iskustvo, i za mene lično, međutim u Albaniji su već 30 godina u trci za ulazak u Skupštinu stranke koje su izašle iz bivšeg komunističkog sistema i Demokratska stranka", rekao je Hasani.

Istakao je da su Kosovu važni trenutni albanski izbori, kao i da je način pripreme profesionalniji, a da je CIK Albanije na testu odlukom o elektronskom glasanju.

"Veliki je napredak Albanije po pitanju glasanja, ima različitih nijansi u predizbornoj kampanji političkih stranaka. Kampanju karakteriše izbor glasanja za stranku koja će raditi u interesu građana ili stranku koja više voli da zaštite svoje interese", dodao je Hasani.

Naglasio je, da ko će ko god pobjedi na predstojećim izborima, podrška Kosovu od nove vlade Albanije neće izostati.

"Albanija je u svim okolnostima bila glavna podrška Kosovu i sada ko god da pobjedi biće pristalica i glavni saveznik Kosova. Albanija je snažan saveznik i podrška Kosovu, ista nacija u dvije države, svako ko pobjedi braniće interse Kosova u međunarodnoj areni i svojih građana, interesi su nam isti", rekao je Hasani.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online