Međunarodni sporazum

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev potvrdio je da Skoplje zahtjeva od Prištine izručenje Afrima Ismailovića, jednog od osuđenih na doživotni zatvor u procesu "Monstrum", koji je početkom aprila uhapšen na Kosovu, prenosi Reporteri.

Zaev je rekao da su dugo tražili izručenje i da očekuje da će nove kosovske vlasti potvrditi međunarodne sporazume na koje su se Kosovo i Sjeverna Makedonija obavezali i da će to ojačati njihovu saradnju.

"Naravno, niko nije kriv dok to ne bude potvrđeno pravosnažnom odlukom", rekao je Zaev i dodao da očekuje da vlasti Kosova poštuju zakon i međunarodne sporazume i izruče Ismailovića.

Podsjetimo, Afrim Ismailović, jedan od osuđenih za petostruko ubistvo u blizini jezera Smilkovo, uhapšen je 2. aprila u jednom od prištinskih naselja, nakon što ga je policija identifikovala zbog učešća u saobraćajnoj nesreći.

Kako je izvjestila MIA iz Prištine, Ismailovićev advokat Besnik Berisha rekao je da je, nakon provjere kriminalne istorije njegovog klijenta, utvrđeno da ima međunarodnu potjernicu i da mu je nadležni tužilac odredio 48-časovno zadržavanje.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri