Bez policijskog sata

Sve će biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i pumpi, ali neće biti uveden policijski sat, niti potpuna zabrana kretanja.

Od utorka navečer do ponedjeljka, 24. marta, u Srbiji će sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i pumpi, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, izjavila je u utorak premijerka Ana Brnabić.

Nakon sjednice Kriznog štaba je rekla da neće biti uveden policijski sat, niti potpuna zabrana kretanja, prenosi Tanjug.

“Ovo je kompromisno rešenje. Dugo smo i žustro razgovarali oko mera, pokušavamo i dalje da nađemo najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije”, kazala je Brnabić.

Premijerka je dodala da će mjere važiti pet dana, iako je medicinski dio Kriznog štaba tražio da budu 14 dana.

‘Dodatno usporimo život u Srbiji’

“Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji, kako bismo videli da brojevi novozaraženih stagniraju. Ovo je, pre svega, kao podrška našim zdravstvenim radnicima”, rekla je Brnabić.

U ponedjeljak će se vidjeti šta dalje, to će zavisiti od svih nas, kazala i apelirala na maksimalnu disciplinu, razumijevanje situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sektor, koji radi u teškim okolnostima već godinu dana.

Premijerka je izjavila da će na skijalištima svi restorani i kafići biti zatvoreni, izuzev u hotelima, gdje će biti otvoreni samo za goste.

Navela je da se očekuje da masovna vakcinacija počne davaati značajne rezultate i da brojevi počnu stagnirati.

Zato je apelirala još jednom na sve građane da se vakcinišu protiv korona virusa.