PIROVA POBJEDA

Na lokalnim izborima u Nikšiću, koji su proteklih dana privukli veliku pozornost javnosti u Crnoj Gori, ali i u susjednoj Srbiji, najviše glasova osvojila je koalicija “Europski tim za Nikšić” okupljena oko DPS-a Mila Đukanovića, ali upitno je hoće li ta koalicija uspjeti okupiti vladajuću većinu.

Na izbore je izašlo više od 80 posto registriranih birača, a premda je koalicija “Europski tim za Nikšić” osvojila pojedinačno najviše vijećničkih mjesta (18 od ukupno 41), stranke i koalicije koje na državnoj razini čine vladajuću koaliciju zajedno bi mogle formirati vlast.

Prema podacima Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), koalicija “Za budućnost Nikšića” osvojila 11 mandata, Demokrate 10, a koalicija “Crno na bijelo” i Narodno pokret po jedan mandat.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, proglašavajući pobjedu, poručio je da je Milo Ðukanović poslije 20 godina poražen i u Nikšiću.

– Ta pobjeda nadrasta sva očekivanja koja su imali ljudi iz DPS-a, jer su vjerovali da će oni pobijediti. Mi smo uspjeli i možemo zajedno s trećeplasiranim formirati većinu u ovom gradu – kazao je Mandić, prenose crnogorski mediji.

Nositeljica liste “Europski tim za Nikšić” Sanja Damjanović izjavila je kako se nada da će dobiti priliku provesti svoj izborni program.

– Pokazali smo dominantnost, što nije ni čudno jer je europski put jedini put razvoja i prosperiteta. Ovaj broj glasova nije dovoljan da sami formiramo vlast, međutim u svakom normalnom društvu mi bi našli partnera i uspjeli provesti naš superiorni program. Nadam se da ćemo realizirati tu koaliciju – kazala je Damjanović na konferenciji za medije.