Sprečen međunarodni šverc

Ministarstvo unutrašnjih poslova (Sjeverne Makedonije prim. red.) saopštilo je detalje o akciji protiv droge koja se sinoć odvijala na graničnom prijelazu „Bogorodica“.

Portarol MUP-a, Toni Angelovski objavio je da je zaplenjeno oko 500 kilograma marihuane koja je prevožena sa Kosova ka krajnjem odredištu – Turskoj.

„Sektor za borbu sa organizovanim i ozbiljnim kriminalom zaustavio je međunarodni kanal za transport marihuane sa Kosova preko Sjeverne Makedonije u Grčku i Tursku i do sada je oduzeto 424 kilograma marihuane, a jedna osoba je lišena slobode. Procjenjuje se da je marihuana namenjena za Tursku vredna preko milion eura“, rekao je Angelovski za TV21.

Transport je vršio 47-godišnjak iz Skoplja sa inicijalima D. N.

„Utvrđeno je da je D. N., da bi stekao korist, otišao na Kosovo, kako bi organizovao i realizovao transport marihuane sa Kosova preko Sjeverne Makedonije i Grčke sa krajnjim odredištem – Turskom“, objašnjava dalje Angelovski.

Policijska kontrola izvršena je juče u 21:30 na graničnom prijelazu Bogorodica, kako objašnjava Angelovski, nakon unaprijed pripremljenog plana.

„Nakon racije u vozilu je pronađeno i odneto 519 paketa marihuane i oduzet je mobilni telefon sa SIM karticom, dvije saobraćajne dozvole, ključevi i dokumenta. Tokom dana nastavlja se sa pretresom teretnog vozila, jer se radi o velikoj količini robe, dok će se D. N. pojaviti pred sudijom u toku dana“, dodao je Angelovski.

Najavljeno je da će MUP tokom dana Tužilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv 47-godišnjaka sa inicijalima D. N. iz Skoplja.

Izvor: Kallxo/Kossev