Prvo zdrastveni radnici

Albanski premijer Edi Rama očekuje da će vakcinacija u toj zemlji početi u trećoj nedjelji januara, ali je dodao da je moguće i ranije.

"Nalazimo se realno u veoma pozitivnoj fazi kada je riječ o perspektivi početka. Počećemo u trećoj nedjelji januara, a nadam se i brže. Osigurali smo 500.000 vakcina i ovo je bitna aktivnost koja će se odvijati prema utvrđenom kalendaru", rekao je Rama.

Ponovio je da će vakcinacija početi sa zdrastvenim radnicima.

Albanski premijer Edi Rama i ministarka zdravlja i socijalne zaštite Albanije Ogerta Manastirliu bili su danas u obilasku stadiona Air Albanija u Tirani čiji unutrašnji prostor će biti korišćen za vakcinaciju protiv virusa kovid.

Kako je navela resorna ministarka, preduzete su sve mere sa bezbednosnog aspekta, te da su spremni i timovi koji će sprovoditi imunizaciju.

"Do sada je postavljeno 20 kabina od ukupno 60 za vakcinaciju. Planiramo da vakcinišemo po 60 ljudi na svakih sat vremena. Svakako da će prve vakcine koje pristignu biti date rizičnim grupama prema našem planu imunizacije", rekla je Manastirliu.

Nakon Tirane, centri za vakcinaciju će biti otvoreni i u Valoni i u Skadru.