Potpredsjednik Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović dobio je juče policijsko obezbjeđenje, potvrđeno je podgoričkim “Vijestima” iz više izvora.

To je učinjeno samo nekoliko dana nakon što je iz Uprave policije saopšteno da njihovi službenici ne raspolažu podacima da je ugrožena njegova ili bezbjednost članova njegove porodice.

Prema informacijama podgoričkog lista, pet policijskih službenika zaduženo je za pratnju lidera Građanskog pokreta URA (GP URA), koji je imenovan za potpredsjednika Vlade za koordinaciju službi bezbednosti.

Nedavno je i sam Abazović kazao da mu se poslije natpisa pojedinih medija da mu prijeti "klan Nasera Kelmendija", javio "jedan blizak član" porodice Kelmendi, koji se predstavio i rekao mu da je zgrožen medijskim objavama da mu je neko od njih pretio.

Prethodno je URA objavila da Abazoviću prete pripadnici "određenih kriminalnih grupa s Kosova", ali nisu saopštili detalje, dok je policija tada saopštila da nema takve informacije.

Iz Uprave policije nisu se oglašavali tim povodom kako bi objasnili da li su ustanovili da Abazoviću preti opasnost.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Abazoviću obezbjeđenje dato na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Potpredsjednik Vlade nije štićena ličnost, prema vladinoj Odluci o određivanju lica i objekata koje obezbjeđuje Uprava policije.

Izvor: Vijesti.me