SAMO ON TO MOŽE REĆI U SRPSKOM PARLAMENTU

Šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina - SDA Sanžaka Šaip Kamberi izjavio je danas u Narodnoj skupštini da je Srbija "nedovršena" država.

"Još", kako kaže, "nije razriješeno pitanje njene budućnosti, a zbog teritorijalnih aspiracija koje su još jake, Srbija nije u stanju da izvrši unutrašnju integraciju". Kamberi je iskoristio dan za postavljanje poslaničkih pitanja i Međunarodni dan ljudskih prava da kaže i da je “ekstremni nacionalizam” koji je dominirao tokom devedesetih godina, u suštini, promijenio samo formu.

Reagovao je šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević, koji je upitao da li bi neki Srbin mogao da na bilo kojoj teritoriji ili u bilo kojem parlamentu govori tako kako govori Šaip Kamberi u Skupštini Srbije. “Naravno da ne bi. I to je poštovanje nacionalnih manjina”, rekao je Milićević.
 
Kamberi je, također, rekao i da se poštovanje ljudskih prava nikada nije nalazilo visoko na ljestvici prioriteta Srbije i da je nakon raspada Jugoslavije Srbija stvorila jednu nacionalnu homogenu državu, što “isključuje kompromis sa manjinama”.