LIDER URA

Lider Građanskog pokreta URA u Crnoj Gori Dritan Abazovć je rekao da je tačno da mu je ponuđen 21 milion eura da ne ruši crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, ali da taj novac nije ponudio biznismen Haris Brčvak.

Biznismen Miodrag Daka Davidović ustvrdio je da je Brčvak koji je javnosti poznat po humanitarnom radu pokušao da potkupi Abazovića sa 21 milion eura što je Brčvak demantovao.

Abazović je za TV Vijesti rekao da "nije laž cifra koju je spominjao Davidović, ali to nije došlo od Brčvaka".

- O gospodinu Brčvaku mislim sve najbolje i stvari koje je uradio za Crnu Goru su za respekt. Bilo bi krajnje neozbiljno da kažem ko je šta nudio - kazao je.

Govoreći o drugim temama, Abazović je kazao da mu se poslije napisa pojedinih medija da mu prijeti "klan Nasera Keljmendija", javio jedan blizak član porodice Keljmendi, koji se predstavio i rekao mu da je zgrožen medijskim objavama da mu je neko od njih prijetio.

Prethodno je URA objavila da Abazoviću prijete pripadnici "određenih kriminalnih grupa s Kosova", ali nisu saopćili detalje, dok je policija saopćila da nema takve informacije.

Govoreći i o prijenosu vlasti, Abazović je rekao da je izvršen na miran i dostojanstven način, "što nije očekivao jer je očekivao otpor".

- Nisam očekivao kataklizmu, ali sam očekivao više otpora. Pripisujem za to zasluge svim akterima političkim i građanima koji su pokazali da imaju veću političku svijest nego što smo mislili, a zahvalan sam i međunarodnim partnerima čija uloga nije bila mala - rekao je Abazović.

Izvor: N1