KO PREŽIVI, PRIČAT ĆE
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim, koji je upoznao sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa "Sputnjik V"
Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu, u količini od 20 doza, stići u Srbiju do kraja sedmice.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije, zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.
 
Premijerka Srbije je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv Covid-19.

Na današnjoj videokonferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica srbijanske vlade Ana Brnabić će sutra, 1. decembra, nastaviće razgovor sa predstavnicima kompanije Frazier, navedeno je u saopzštenju.