Ovih dana je počelo pokockavanje ulice u selu Pousko kraj Prizrena. Projekat, uz doprinos mještana, finansira opština Prizren a radove izvodi kompanija Sejdi tours.

Projektom u vrijednosti od 22 hiljade eura (koji 70 posto finansira opština a 30 posto mještani), predviđeno je pokockavanje puta u dužini od 560 metara ili 1400 kvadrata, a naknadno će se raditi mjesto za okupljanje mladih (plato).

Na licu mjesta zatekli smo i članove Ujedinjene stranke Bošnjaka (USB) iz Prizrena koji su i inicirali realizaciju ovog projekta.

Zvaničnici ove stranke, predsjednik predsjedništva USB-a Abdurahman Zulji, te predsjednik izvršnog odbora stranke Afit Fejza ističu da nije ovo prvi put da ova stranka svojim angažovanjem pokreće projekte od interesa za Bošnjake u Župi.

“Prethodni projekat je bio sličan. Renovirali smo put od asfaltnog dijela puta sela Pousko do sela Jablanice i to u tri navrata uz pomoć Turskog Kfora kome se srdačno zahvaljujemo“, ističe Fejza.

Lider ove stranke Abdurahman Zulji kaže da ova stranka, ne samo kako je obećavala u predizbornoj kampanji, već u svako doba “stoji  na raspolaganju našoj bošnjačkoj zajednici ne samo u Župi i Prizrenu, već svuda gdje žive Bošnjaci na Kosovu. Pomoći ćemo svima koji nam se obrate za pomoć jer mi jesmo, relativno, mala stranka ali ćemo uvjek biti uz naš narod i pomoći u svakom projektu koji bi poboljšao uslove života svima nama“.

Zvaničnici ove stranke još ističu da su tokom ove godine u planu novi slični projekti i to četiri projekta koji se tiču urbanizacije naših sela u Župi.

“U Gornjem Ljubinju ćemo raditi pokockavanje jedne od ulica, a isto to nas očekuje i u selu Pousko te u prigradskom naselju Jaglenica. U selu Donje Ljubinje, pored pokockavanja jedne od ulica, radiće se i kanalizacija  i tri potporna zida“, ističu Zulji iI Fejza te se zahvaljuju direktoru za javne usluge opštine Prizren Hasanu Hasaniju koji pomaže i sarađuje sa njihovom strankom i koalicijom.

“USB prihvata svakog onog koji želi pomoći našem bošnjačkom narodu na Kosovu, a posebno se obraćamo našim Bošnjacima u dijaspori koji bi svojim donacijama ili bilo kojim vidom pomoći dodatno doprinjeli boljem životu svoje zajednicu na Kosovu“, naglašavaju zvaničnici ove stranke.

Pripremio: Vinetu Ganić