Policija Kosova, konkretno, Uprava za Ekonomske Istrage i Korupciju odsjek u Prizrenu je uhapsila četiri osobe pod sumnjom da su isti počinili krivično djelo zloupotrebe službene dužnosti, falsifikovanje dokumenata i prijevare.

 
Uhapšene osobe povodom ovog slučaja su:
I. M. (Krivotvorenja isprava i prijevare)
L. TH. (Krivotvorenje isprava i prijevare)
T. Z. (Zloupotreba službene dužnosti)
S. H. (Zloupotreba službene dužnosti)
 
Istraga povodom slučaja je pokrenuta nakon pritužbe građana opštine Prizren koji su informacije uputili policijskoj stanici u Prizrenu.
 
Uhapšene osobe su u saradnji omogućile licitaciju i prodaju automobila Mercedes ML 320, koji je zaplijenjen u svrsi materijalnih dokaza za jedan slučaj za koji još nije donijeta konačna odluka.
 
Automobil Mercedes ML 320, prodan je u više navrata od strane osumnjičenih po različitim cijenama, koje su varirale od 2600 do 11.000 eura, za koji su osiguravali krivotvorenu dokumentaciju i registrirali je po svim propisima s krivotvorenim potpisom pravog vlasnika vozila.
 
Policijski istražitelji s nalogom tužilaštva imaju u posjedu dosje automobila Mercedes ML 320 od strane registarskih centara u Prizrenu i Đakovici kao i to da su konfiskovali automobil kao dokaz za daljnju istragu.